Portal giełdy ładunków i transportu Cargo.PL

Zupki chińskie i przydrożne bary, czyli co je kierowca w trasie

kuchnia-kierowcy

Jak się żywią kierowcy ciężarówek w trasie? Podstawą są weki, zupki chińskie czasami ratują życie, a głód bywa najlepszą przyprawą, choć nie najlepszym doradcą. O kuchni kierowcy „tira” opowiada w rozmowie z portalem WP.PL Stanisław Bloch, pracujący w zawodzie od 16 lat.

Jak pan się odżywia w trasie?

Może odpowiem tak: kiedy zaczynałem pracę w 2001 w zawodzie kierowcy, miałem butlę turystyczną z gazem, którą ze sobą woziłem. I taka butla wystarczała mi na trzy lata. Wtedy nas – kierowców – po prostu było stać, żeby żywić się w zajazdach, barach i restauracjach. Głównie zamawialiśmy jedzenie w knajpach. Gotowaliśmy sporadycznie. Dla porównania – teraz taka butla wystarcza mi na 1,5 miesiąca.”

Dalej Stanisław Bloch opowiada o wspólnym gotowaniu na parkingach, słoikach na drogę, świętach w trasie oraz żywieniu się w pobliskich barach. Wywiad dostępny jest na stronie WP.PL.

Komentarze

truckeronroad.com 2017-05-07 20:48

Kwestia motywacji i organizacji, a jak się ma "swoje" auto to i na rower znajdzie się miejsce :)


Twój komentarz

Jeśli chcesz napisać komentarz, zaloguj się:

lub zarejestruj się.

Aktualności

termin_zgłoszenia_liczby_zatrudnionych_kierowców

Upływa termin zgłoszenia liczby zatrudnionych kierowców

Biuro ds. Transportu Miedzynarodowego informuje, ze zgodnie z trescia art. 7a ust. 8 pkt 1 i 2 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o transporcie drogowym (Dz.U. z 2022 r. poz 2201) po uzyskaniu zezwolenia na wykonywanie zawodu prewożnika drogowego przedsiębiorca przedkłada corocznie organowi, o którym

2024-03-04
0
cargonews_m2cargo

Nowy projekt Cargo.LT – M2Cargo.EU

Zespół Cargo.LT ma przyjemność przedstawić nowy projekt M2Cargo.EU – usługę, która pomoże Ci znaleźć magazyn logistyczny.

2024-02-26
0